studiekeuze

  • Moet jij dit jaar kiezen welke studie je wilt gaan doen?
  • Zie je door de vele studies de studie van je keuze niet meer?
  • Ben je al aan een studie begonnen maar blijkt die die toch niet bij je te passen?

Je kijkt niet voor niets op deze site, keuzes maken is moeilijk, zeker als je een keuze moet maken die bepalend is voor de rest van je leven. Je hebt je profiel gekozen, maar hoe nu verder? Wat past bij jou? Wanneer doe jij waar je goed in bent?

Studiekeuze Houten kan je helpen. Samen kijken we naar waar je goed in bent, wat je kunt, wat je wilt en wat je motiveert. Het resultaat is dat je in ieder geval een studie top 5 maakt en weet wat je moet doen om tot een definitieve studiekeuze te komen.

De start is een gratis oriënterend gesprek. Doel is jouw studiekeuzevraag helder te krijgen. We maken kennis en ik vertel je meer over de werkwijze van Studiekeuze Houten. Hierna bepaal jij of je door wilt gaan.

Vaak wordt kiezen makkelijker wanneer je weet

  • waar je blij van wordt (je drijfveren)
  • waar je in uitblinkt (je talenten)
  • wat je unieke eigenschappen zijn (je persoonlijkheid)
  • waar je interesses liggen,
  • hoe je het beste leert (je leerstijl) en
  • wat voor jou goed haalbaar is

Daarbij is ook aangetoond dat mensen het beste leren en presteren wanneer ze dat doen als dat in lijn ligt met hun drijfveren en talenten.

Samen onderzoeken we hoe dat bij jou is. Het gaat hierbij dus om jou en niet zozeer om de studie zelf.

Daarna gaan we onderzoeken welke studies bij jou passen op basis van je persoonlijkheid, je drijfveren, talenten en ambitie zodat je een bewuste studiekeuze kunt maken en gaat doen waar je goed in bent en daarmee een leuke en succesvolle studie en loopbaan tegemoet kunt zien. Je eindigt uiteindelijk met een goed beeld welke ‘studie top 5’ het beste bij je past. Ook maken we een actieplan om te komen tot je definitieve studiekeuze.

Hoeveel tijd en geld gaat me dit kosten?

Optie 1 . de individuele route

Het gratis oriënterend gesprek duurt 30 minuten. Bij dit gesprek mag je altijd je ouder(s) meenemen als je dat prettig vindt (of wanneer zij dat graag willen).
In de meeste gevallen volgen daarna drie gesprekken van anderhalf uur*. Daarnaast maak je in je eigen tijd nog enkele testen die we samen bespreken. Voor alle gesprekken en de testen betaal je € 510,-.

Optie 2 . de workshop

Misschien heb je wel een vriend of vriendin die ook niet zo goed weet welke vervolgstudie hij of zijn wil gaan doen. Het kan heel leuk zijn om met een kleine groep (2 tot 4 personen) het keuzetraject te doen. Zo motiveer je elkaar en hoor je ook eens van een ander wat zo bijzonder aan jou is.

Het gratis individuele oriënterend gesprek duurt 30 minuten. Bij dit gesprek mag je altijd je ouder(s) meenemen als je dat prettig vindt (of wanneer zij dat graag willen). Na dit gesprek ga je verder in een groep.
Ook voor de workshop geldt dat er drie bijeenkomsten van anderhalf uur volgen. Daarnaast maak je in je eigen tijd nog enkele testen die we samen bespreken. Voor alle bijeenkomsten en de testen betaal je € 410,-.

Bij beide opties krijg je een volledig studiekeuze profiel mee naar huis dat je nog vaak kunt inzien en gebruiken.

* het kan zijn dat je je keuze eerder hebt gemaakt of dat je er nog wat langer de tijd voor nodig hebt (het is altijd maatwerk), op dat moment zal ik een andere prijsopgave doen.